Receptek

Sajtos sült tarja pirított gombával és borsófőzelékkel

A tarjákat csonttal együtt fűszerezés után alufóliával lefedve sütőm, ha puha reszelt sajtot olvasztok a tetejére. A gombát szeletelem és kevés zsiradékon megpirítom, majd a sajt tetejére helyezem. A főzelékhez kevés vajra helyezem a fél kiló fagyasztott zöldborsót, és felöntöm 2 dl vízzel....

Vasalt csirkecomb párolt zöldséggel

A csirkecombokat kicsontoztam, majd sóval és borssal fűszereztem. Sajátos módszerrel, nehezék hiányában egy vízzel teli edénnyel lenyomva egy tepsiben elkezdem sütni a combokat, mikor már az edényben a víz is melegszik, a combok másik oldalára parmezán sajtot szórok és megfordítom a bőrös oldalára....

Szardínia paprikás lisztben sütve

  A Lild-ben sikerült egyszer hozzájutnom ehhez a csemegéhez, azóta sem találtam sajnos. 1 kg praktikus visszazárható kiszerelésben volt kapható, így többszöri alkalommal is elkészítettem. Paprikás lisztbe forgattam a kiolvasztott és letörölgetett szépségeket és forró olajban pár perc alatt...

Kovászolt zöldségek

Tavaly nyáron készítettem el a kovászos uborka alap ötletből kiindulva. Vettem zöldparadicsomot, sárgarépát, kaliforniai paprikát, hagymát, fokhagymát, karfiolt, cukkinit, káposztát és lilakáposztát, ettől lett kicsit lila a színe. Ugyan olyan eljárással készítem, mint a kovászos uborkát. Nagy...

Kovászos uborka burgonyával

Minden nyáron sok kovászos uborkát készítek, de most először krumplival, amit az egyik közeli pubban hallottam. :) Szintén ott kaptam egy ismerősömtől egy 5L-es üveget, amibe 2 és fél kiló uborkát vettem. Az uborkákat jól megmostam, végüket levágtam és bevagdostam. Alulra kapor, rá krumpli és...

Fűszeres hekk sült cukkinival

Hozzávalók: - 2 fagyasztott hekk hal szelet - 1 db cukkini - liszt - olaj - só, bors, pirospaprika, majoránna   A hekk halat kiolvasztom, bevagdosom a bőrét mind a két oldalt, majd besózóm és hagyom puhulni egy órát fokhagymás tejben, ha van idő egy éjszaka is lehet. Majd a...